Плеймейкърът на Евертън Микел Артета ще се прибере в Испания, където през следващата седмица ще премина операция на травмата в коляното.

Артета ще бъде извън терените най-малко шест месеца, след като нарани коленни връзки в неделния мач с Нюкасъл.

Главният физиотерапевт на Евертън Мик Ратбон призна, че все още не знае колко сериозна е травмата, преди да излязат окончателните резултати от прегледа със скенер.

Ратбон заяви: "Ние използваме трима хирурзи - най-добрият на Острова, най-добрият в Европа и най-добрият в Америка. Микел обаче избра испанец и е щастлив от избора. Ние го очакваме в игра след шест месеца и не искаме да избързваме с Микел. В интерес на истината, чакаме резултатите от скенера, защото не знаем точно какво се е случило. Аз казах веднага на лекаря ни: Това са връзки! Когато Микел излезе от терена, аз говорих с него и му казах: Съжалявам приятел, но това е лоша контузия. Той обаче си знаеше това. Микел е доста умно момче и гледа на нещата философски, така че чака следващия сезон. Ние пък не се ядосваме, така е във футбола. Трябва да го оперираме колкото се може по-бързо и да започнем възстановяването му".