Полузащитникът на Челси Михаел Балак вдигна акциите си в Англия, като определи „Трите лъва” за един от фаворитите за спечелване на Световното първенство през 2010 година.

33-годишният германец е на мнение, че под ръководството на Фабио Капело Англия може да триумфира за втори път в историята си след 1966 година.

„Англия има страхотен състав и много футболисти, които притежават невероятна индивидуална класа,” каза Балак пред „Сън”. „Сега с Капело те имат мениджър, който да им донесе стабилност. Това е важно, и отборът го усеща.”

„Те са способни да печелят мачовете си, дори когато не играят на най-високо ниво. Именно в това се крие тайната на италианските мениджъри, а Капело е особено добър в тази част,” добави Балак. „Англия ще играе много уверено, и аз отсега го усещам. Те са едни от фаворитите на Мондиала.”

Михаел Балак е доста по-несигурен в шансовете на собствения си национален отбор. „За да имаме успех, трябва всичко да е перфектно, а и дори повече – трябва ни късмет,” заяви той. „Със сигурност има отбори, които са по-добри от нас в момента.”