Мидълзбро прекъсна победната серия на Манчестър Юнайтед към титлата във Висшата лига, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на „Олд Трафърд” и направи битката за първото място още по-интригуваща.

Още в четвъртата минута на мача Пол Скоулс подаде към Уейн Рууни, той заобиколи вратаря Марк Шварцер и стреля към опразнената врата, а Киърън Ричардсън довкара и без това влизащата в мрежата топка.

В даденото от съдията продължение Стюърт Даунинг подаде към Марк Видука, австралиецът изпревари играещият за първи път след контузия Рио Фърдинанд и простреля Ван Дер Саар.

Недоволният от изявите на своите играчи мениджър Алекс Фъргюсън смени още на почивката Фърдинанд и Ричардсън с Дарън Флетчър и Райън Гигс.

Въпреки това гостите от Мидълзбро заиграха по-добре в началото на втората част и можеха да поведат в резултата, но пропуски направиха голмайсторът Видука и младият Лий Кетърмоул.

Към края на срещата се разиграха Уейн Рууни и Майкъл Карик, но техните усилия не бяха достатъчни за да отбелязването на победен гол.

В продължението на мача футболистите на Боро имаха претенции за дузпа, след като Джон О’Шей повали Донг Гуук Лий в пеналта, но сигнал не последва.

Червените дяволи” имат преднина от 4 точки пред Челси на върха в класирането. Утре „сините” гостуват на Нюкасъл на „Сент Джеймсис Парк” и при победа ще стопят разликата до само една точка.