Мениджърът на Мидълсбро Гарет Саутгейт е сигурен, че неговите момчета имат шанс да отстранят Манчестър Юнайтед в днешното преиграване на четвъртфинала за ФА Къп.

„Когато трябва да гостуваш на Манчестър Юн, хората смятат, че си обречен и това дава допълнителна мотивация.”

„Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, ако искаме да победим, но през този сезон правим най-силните си мачове именно срещу най-добрите. Те знаят, че за заложени на мушката, но ние ще използваме нашата мотивация, за да ги отстраним.”

Миналата седмица на „Ривърсайд”, в първата среща между двата състава, Боро излезе на два пъти напред в резултата, но „червените дяволи” успяха да се върнат в мача.

Победителят от Ман Юнайтед и Мидълсбро ще срещне Уотфорд на полуфинал.

Саутгейт добави: „И преди сме гостували на Манчестър Юн и сме се справяли добре – спечелихме два пъти в последните пет години. Техният респект към нас бе показан в състава, с който излязоха в първия мач, който бе първокласен.”

Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън призна, че би предпочел да няма преиграване, предвид трите фронта, на които се бори тимът му.

„Очевидно не е идеално,” заяви шотландецът. „Не можем да кажем, че сме го желали, но преиграването е факт и ние ще излезем за мача. Аз винаги казвам, че когато играеш у дома за ФА Къп, можеш да си доволен. Ние си го извоювахме и се надявам да имаме предимство.”