Отборът на Мидълсбро и техният бивш играч Гари Смит загубиха обжалването срещу съдебното решение да платят 4,5 милиона паунда нанесени щети за предсрочното прекратяване на футболната кариера на млада звезда на Манчестър Юнайтед.

Смит счупи десния крак на младия талант на Юнайтед Бен Колет на две места по време на среща на резервните тимове, която се игра през 2003 година.

23-годишният Колет не успя да поднови своята футболна кариера, а съд в Манчестър отсъди през миналия август Боро да плати огромното обезщетение.

Смит и клуба поеха вината в случая, а Сър Алекс Фъргюсън и капитанът на първия тим на Юнайтед Гари Невил защитиха младото момче, което вече няма да може да играе футбол.

Съдът изчисли тогава, че Колет можеше да печели повече от 13 000 паунда на седмица и можеше да играе до 35-годишна възраст.

По-високата инстанция обаче отхвърли днес обжалването на глобата от страна на Смит и Мидълсбро, тъй като е имало голям шанс Колет да пробие в първия тим на английския шампион и да има страхотна кариера.