Египетския нападател на Уест Хем Хосам Мидо разкри, че е приел невероятно намаление на заплатата, за да играе за Джанфранко Дзола. Това го прави един от най-нископлатените играчи в цялата Висша лига на Англия, но не го притеснява. Мидо премина под наем в Лондон от Мидълсбро през януари, и призна, че е имал далеч по-добри оферти.

„Съгласих се да играя за хилядарка на седмица, което определено ме прави един от най-нископлатените в лигата. Но ако трябва да съм честен, изобщо не ме интересуват парите. Понякога трябва да мислиш в перспектива и смятам, че това е инвестиция в самия мен,” коментира Мидо пред News of the World.

Интересното е, че намалението на заплатата му наистина е много, много сериозно – с 47 хиляди паунда на седмица по-малко.

„През последните години спечелих много пари, и сега съм на етап, в който трябва да се докажа пред феновете и пред себе си,” продължи Мидо. „Имах лоша репутация, и сега е време да изчистя името си. Искам хората да видят кой е истинският Мидо.”

„Избрах Уест Хем, макар че други отбори ми предлагаха и повече пари, и титулярно място. Дзола не го направи, но ме погледна в очите и ми каза истината. Другите мениджъри ти говорят глупости, за да те привлекат, а когато това стане, променят отношението си. Дзола не ми обеща дори да играя, според мен не очакваше да се съглася да играя за него,” обясни още египтянинът. „Това ще са петте най-важни месеца в моята кариера. Ако всичко мине добре, бих останал в клуба още три-четири години, вече с нормални условия.”