Нападателят на Мидълсбро Хосам Мидо обясни жеста си след попадението, което отбеляза срещу Нюкасъл – пръст върху устните – с факта, че е бил обиждан от фенове на „свраките”, при това с доста щекотливи терористки възгласи.

Египтянинът усети омразата на трибуните, след като чу песента на гостуващите фенове: „Mido, he's got a bomb you know”(„Мидо си има бомба, да знаете”)

24-годишният футболист бе толкова вбесен и го изрази в радостта си от гола, с което си заслужи и жълт картон.

От Мидълсбро дори се обърнаха към Футболната асоциация на Англия с искане да се вземат мерки срещу феновете на Нюкасъл, които наричали Мидо дори с изключително оскърбителното „педофил”. Тези подвиквания са още по-неприятни за Мидълсбро, тъй като в града все още помнят кризата, предизвикана от вълна на насилие над деца през 80-те години.

Самият Мидо коментира: „Чух ги. Беше много ясно и аз разбрах всяка една тяхна дума. Дали ме засегнаха? Не знам. Просто мисля, че някои от тях бяха пияни или нещо такова, не знам.” Той продължи: „Само не разбрах защо ми показаха жълт картон. Казаха ми, че е било предпазна мярка, но аз не виждам смисъл. Не виждам как това можеше да се отрази на феновете и тяхната сигурност. Просто сложих пръст на устните си, за да им кажа „млъкнете”!”

„Свикнал съм с подобно отношение от страна на чуждите фенове. Просто го намирам за смехотворно. Не мисля, че го заслужавам, но това е футболът. Предполагам, че трябва да го преглътна. Бях щастлив, че вкарах и исках да отбележа още веднъж,” завърши Мидо.

Египетският нападател наистина отдавна изживява подобни мигове с привържениците. Още от дните му в Саутхемптън, през сезон 2004-05, Мидо е обект на всякакви обиди на основата на „терористични изяви”. През ноември 2005 година, вече в Тотнъм, той чу от феновете на Уест Хем – „Майка ти е терорист” и „Обувка, обувка, обувка на бомбажия” (във връзка с Ричард Рийд, който през 2003 година се опита да взриви самолет с експлозив, пренасян в обувка).