Мениджърът на Фулъм Рен Мойленстийн призна след днешната загуба с 0:3 от Уест Хем, че не е очаквал клубът да се раздели с Димитър Бербатов предвид тежката ситуация, в която се намира.

Днешното поражение на лондончани бе четвърто поред за лондончани и съвсем резонно те вече са на дъното във Висшата лига с едва 19 точки от 24 изиграни двубоя. Компания при изпадащите им правят Уест Хем (22 т.) и Кардиф Сити (21 т.), а Уест Бромич (22 т.) и Кристъл Палас (23 т.) не са особено далеч. Реално всеки във втората десетка от таблицата в Англия може да се окаже замесен в битката за оцеляване, тъй като разликата между 9-ия Саутхемптън (35 т.) и десетия Астън Вила (27 т.) е осем точки.

„Трансферът на Бербатов бе изненада за мен“, коментира Мойленстийн. „Постоянно ви повтарях, че нямаше оферти за него. Не сме размисляли в последния миг за него, защото до последно нямаше оферти.“

„Той беше играч на Фулъм и искаше да бъде такъв. Когато обаче нещата изведнъж се наредят по такъв начин, си длъжен да премислиш ситуацията. Очевидно играчът пожела да се възползва от ситуацията и не можехме да му попречим. Тази тема е приключена, защото прибавихме ценни имена в състава си, които могат да ни помогнат в битката за изкачване в класирането. В оставащите 14 мача трябва да печелим точки навсякъде и това е, към което ще се стремим. Предстои ми най-голямата битка в моята футболна кариера, а също и най-голямата за Фулъм от много, много години насам“, допълни холандецът.