Мениджърът на Суонси Сити Михаел Лаудруп бе избран за най-добър във Висшата лига от своите колеги, а топреализаторът на уелсците Мичу пък бе определен за най-силен трансфер.

Почти половината от наставниците в елитната дивизия на Англия гласуваха за холандския специалист след впечатляващия му първи сезон на „Либърти Стейдиъм“, който донесе първи значим трофей във витрината на тима. Суонси грабна Купата на Лигата след категоричен успех с 5:0 над Брадфорд Сити във финалния мач.

Сходна бе ситуацията при вота за най-ценен трансфер, който Мичу спечели с 47 процента, на 12 пред Робин ван Перси от Манчестър Юнайтед. Третото място в класацията е за Димитър Бербатов, който го дели със Санти Касорла от Арсенал и Стивън Н'Зонзи от Стоук Сити.

„В началото на сезона много хора се чудеха дали Суонси ще успеят за задържат впечатляващото си представяне от първия сезон в елита, но Михел Лаудруп дойде и успя да вдигне нивото им още повече“, заяви бившият мениджър на Ливърпул Жерар Улие. „Също така той направи най-точния трансфер, взимайки Мичу, затова заслужава всички похвали и аплодисменти. Този резултат показва, че новаците във Висшата лига могат да затвърдят мястото си и да получат уважението на дългогодишните мениджъри“, добави той.

В категорията най-добър млад играч първото място отиде за Рахийм Стърлинг от Ливърпул с 52 процента от гласовете, докато подгласникът му Адам Лалана от Саутхемптън събра само 18. След тях с 12 процента се нарежда полузащитникът на Челси Оскар.