Изказването на Кристиан Бентеке пред медиите в Англия сериозно разгневи мениджъра му в Астън Вила Пол Ламбърт.

22-годишният таран, за когото бирмингамци броиха 7 милиона паунда на Генк през миналото лято, бе цитиран да казва: „Ако от Астън Вила поискат да остана, не съм длъжен да приема. Не искам да остана с чувството, че не съм направил всичко, което искам в кариерата си. Разбира се, в главата ми е Световното първенство в Бразилия. Няма никакъв смисъл да влизам в битка с Вила. Но ако се появи шанс да отида в клуб като Арсенал, съм сигурен, че ще стигнем до компромис, от който всички ще спечелят.“

„Нямам идея какво точно е станало, но той има договор за още три години и клубът винаги е на първо място“, контрира Ламбърт.

Бентеке е завърши сезона като четвъртият най-добър реализатор във Висшата лига, като отбеляза още в дебютния си мач срещу Суонси.

„Понякога се налага да връщаме играчите си в реалността. Той изкара един сезон, в който се размина без контузии и бе наказан едва в последния кръг. Той е още хлапе, което започва, и ще има своите върхове и спадове като всеки друг. Ако изиграе 400 или 500 мача, тогава можете да си кажете: „да, той е добър играч“. Важното е да запомни, че е само на 22 години и има още много да учи. Той е в Англия от 10 месеца, за които постигна определен статут във Вила и всички го обичат“, завърши Ламбърт.

В същото време агентът на Бентеке – Ерис Кисмет побърза да контрира появилите се информации. „Кристиан и аз сме отвратени от написаното, от което едва ли не става ясно, че той може да прави каквото си поиска. Определено цитатът не е точен. Бентеке не иска война с Астън Вила. Днес ми се обади от Ню Йорк, за да ми каже колко е отвратен, а аз го посъветвах изобщо да не говори пред медиите оттук насетне“, каза Кисмет.