Новото попълнение на Челси Хуан Мата е отхвърлил оферти от Арсенал и Тотнъм, за да премине на „Стамфорд Бридж”. „Исках да дойда в Англия да печеля трофеи и затова приех офертата на Челси”, призна испанецът.

„Бе въпрос на спортни постижения, не на пари. Арсенал и Тотнъм имаха интерес към мен, но те не могат да се сравняват със „сините”. Исках титла в Премиършип и това е възможно в Челси”.

„Фернандо Торес повлия за моето решение, но да говоря директно с Вилаш-Боаш бе решаващият фактор. Той ми обясни, че неговият стил ще бъде базиран на 4-3-3 и ми каза колко важен ще бъда в неговите планове. Франк Лампард е чудовищен футболист за съотборник и възможността за това е невероятна”, призна щастливият испанец.

Мата вкара 8 гола в 23 мача за Валенсия през миналия сезон и по този начин помогна на своя отбор да заеме третото място в класирането. Той бе част от състава на Испания на Мондиал 2010, а през това лято изведе младежкия национален отбор до триумф на Европейското първенство.

Халфът обеща, че бързо ще научи английски, а за това трябва да му помогне Фернандо Торес. Освен това Мата е щастлив от факта, че отново ще играе в синьо, както в първия си отбор Реал Овиедо. „От малко момче моят цвят винаги е бил синьо. Обичах да играя за Реал Овиедо и бих искал някой ден да се завърна там”.