Силното представяне на младия защитник на Манчестър Юнайтед Гийермо Варела не остана незабелязано и той беше засипан с похвали от съотборниците си Хуан Мата и Маркос Рохо. Няколко дни след като стана ясно, че 22-годишният бранител за пръв път ще играе за националния отбор на родината си Уругвай, съотборниците му в Юнайтед използваха случая, за да го похвалят са усърдната му работа.

"Много съм щастлив за Гийермо, защото той върши чудесна работа на десния фланг - атакува остро, пресира, пази добре. Той играе така, сякаш е от поне 10 години в големия футбол", каза Мата.

"Това е много трудно, когато си толкова млад и трябва да играеш пред публика като нашата, но той е боец и иска винаги да побеждава. Гийермо е пример за всички в отбора, така че ние сме много щастливи за него", добави испанският плеймейкър.

Аржентинецът Маркос Рохо също похвали Варела.

"Той е много добро момче и с него бързо се сприятелихме. Освен това с него винаги ходим заедно на мачовете, защото живее до нас и ме взема с колата си. Гийермо е чудесен човек и футболист и за нас е много важно, че имаме такива играчи като него", каза Рохо.

Варела се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2013 година от уругвайския Пенярол. Той обаче направи дебюта си за Юнайтед едва в края на миналата година, но заради травмите на куп по-опитни играчи в отбраната на тима е неизменен титуляр в селекцията на Луис ван Гаал в последните седмици.