Българският национал Мартин Петров изигра поредния си силен мач за своя Манчестър Сити, но въпреки това „гражданите” завършиха 1:1 като гости на последния в класирането Дарби Каунти.

Мениджърът на „небесносините” реши да заложи на младока Даниел Стъридж като титулярен нападател. Звездата Елано пък остана на резервната скамейка.

Стъридж обаче оправда доверието на Ериксон, след като отбеляза единствения гол за Сити след асистенция на Мартин Петров.

Първата част не се запомни с нищо особено, но пък за сметка на това втората част предложи два гола на зрителите.

Още в първите минути на второто полувреме защитникът на Сити Сун Джихай си отбеляза автогол. Нападателят на Дарби стреля към вратата на Джо Харт, а Сун Джихай вкара топката в собствената си врата при опит да отбие в корнер.

След попадението гостите се втурнаха в атаки, които доведоха до изравнителен гол в 63-тата минута. Мартин Петров напредна по лявото крило и центрира към Даниел Стъридж, който с удар с левия крак от около 10-тина метра не остави шансове на стража на Дарби.

До края на срещата обаче Сити не можа да стигне до нов гол и по този начин изгуби ценни две точки в борбата за място в евротурнирите.

Ново разочарование за феновете си донесоха играчите на Ливърпул, които загубиха с 0:1 като гости на Уест Хем. Единственото попадение отбеляза Марк Ноубъл от дузпа в последната минута на срещата. По този начин Ливърпул позволи да бъде изпреварен от Манчестър Сити във временното класиране.

Един от фаворитите за спечелване на титлата в Англия Челси пък записа успех с минималното 1:0 като домакин на Рединг. Ценното попадение за „сините” бе дело на капитана в тази среща Михаел Балак в 32-рата минута.