Новият играч на Болтън Мартин Петров се изказа критично за бившия си отбор Манчестър Сити само ден, след като договорът с новия му клуб влезе в сила. Българинът е отхвърлил предложение от страна на „небесносините” за продължаване на контракта с 12 месеца и се съгласи на споразумение за три години с тима от „Рийбок Стейдиъм”.

Единствените хора, на които Петров благодари в Сити, бяха хората от медицинския щаб.

„Оставаха ми едва 4-5 месеца до края на договора, но лекарите се грижиха за мен. След като сезонът свърши пък работих още две седмици с физиотерапевтите”, коментира Петров, цитиран от „Manchester Evening News”.

„Така че искам да благодаря на тези хора в клуба. Но на никой друг. Комуникацията с мен бе много лоша. Знаех, че съм контузен, но ако комуникацията с мен бе по-добра, може би щях да съм по-щастлив”, добави българският национал.

„В Сити похарчиха много пари за привличането на звезди. Трудно е да се играе в този тим. Но мисля, че показах, че мога да играя на нужното ниво, стига да съм здрав”, допълни той.

„Първата година в Сити беше много позитивна за мен. Беше ми даден шанс да играя в най-силното първенство света. След това обаче се случиха контузиите ми. Нищо вече не беше същото като през първата година. Но това ме направи по-силен като човек. Като 31-годишен футболист, с добро име в Европа, играещ за националния отбор на страната си, мисля, че комуникацията трябваше да е по-добра с мен. Все пак не съм 18-годишен хлапак”, продължи Мартин Петров.

Играчът изрази мнението си, че Сити няма да стане шампион. „Гражданите” изхарчиха много пари, но не винаги решаващото са звездите. Ето, на Световното колко големи отбори вече си тръгнаха, а разполагат с големи имена. Ако не си добър като отбор, като колектив, няма значение от звездите”, каза още българското крило.

„Искам да благодаря на ръководството на Болтън, за това че ми дадоха шанс в този труден момент. Не съм играл футбол от шест месеца, тъй като имах проблеми с колената. Решението да вземеш играч, след толкова време извън терените, е трудно. Вече не съм млад, но ще се постарая да играя с цялото си сърце. Без значение къде съм играл досега – в Германия, Испания или за националния отбор – винаги съм се старал да правя или да вкарвам голове”, завърши новото попълнение на Болтън.