Уволненият от Съндърланд Мартин О'Нийл смята, че е трябвало да получи шанс да повтори успехите си от миналия сезон и да спаси клуба от изпадане.

Северноирландецът бе освободен от поста мениджър миналата събота, часове след като отборът му загуби с 0:1 от Манчестър Юнайтед. За решението на ръководството натежа най-вече тежката серия от 8 мача без победа, която сега ще трябва да бъде прекъсната от Паоло ди Канио.

„Все още съм доста разочарован и ядосан, но животът продължава“, сподели О'Нийл. „Работя в професионалния футбол, където много малко неща могат да те шокират. Може да загубиш поста си на мениджър дори само защото вратовръзката не пасва на костюма ти.“

„С моя опит дойдох в момент, когато отборът беше паднал почти на колене. Вярвам, че аз бях причината за оцеляването ни през миналата година и мислех, че сега шефовете ще заложат на мен до края.“

Съндърланд заема 16-ото място във Висшата лига с 31 точки, само на една над зоната на изпадащите. 17-ият Уигън (30 точки) пък е с мач по-малко, като ще трябва да гостува на Манчестър Сити.