Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол разкритикува представянето на „шпорите” от началото на сезона и обвини наследника си Хуанде Рамос за сбърканите трансфери през лятото. Холандецът е убеден, че Тотнъм върви надолу, откакто го уволни миналата година.

Тотнъм е на дъното на Висшата лига с едва две точки от седем мача, затова Йол намекна, че Рамос е направил грешни ходове на трансферния пазар, откакто спечели Карлинг Къп през февруари.

Самият Йол изведе „шпорите” до челната петица на Премиършип през 2006 и 2007 година, но бе уволнен, след като отборът му спечели седем точки от първите си десет мача миналия сезон.

Сега, от позицията на треньор на лидера в немската Бундеслига Хамбургер, Мартин Йол не пропусна да изпрати отровна стрела към бившия си клуб. „Тотнъм е в по-лоша ситуация сега, отколкото беше миналата година, въпреки че в момента има звезди като Джонатан Уудгейт и Гарет Бейл в защита. На мен ми се налагаше да пращам Паскал Шимбонда по левия фланг, Тииму Тайнио на десния и Юнес Кабул в центъра на защитата, така че ситуацията сега е съвсем различна. Те спечелиха Карлинг Къп с един добър отбор, който обаче напълно промениха оттогава, и отговорността е само тяхна. Все пак желая на клуба всичко най-хубаво,” заяви Йол.