Ръководството на Тотнъм трябва да проведе извънредно заседание днес, след като наставникът на тима Мартин Йол заяви, че е готов да напусне „Уайт Харт Лейн”.

Според медиите в Англия, на специалиста му е дошло до гуша от всичките спекулации, които свързват неговия пост с най-различни треньори. Последната капка са слуховете, че президентът на „шпорите” е отправил предложение към агента на Жозе Моуриньо.

Португалецът обаче, трябваше да откаже офертата заради клауза в договора му за компенсация. От друга страна самият Моуриньо не е искал да поеме тима.

Миналия месец стана ясно, че представители на Тотнъм са провели разговори и с наставника на Севиля Хуанде Рамос, заради разочароващото начало на сезона за английския клуб. В момента , опитът за привличане на Рамос е по-силен от всякога, след като спортният директор на „шпорите” бе забелязан на мача Барселона  Севиля , спечелен от каталунците с 2:1.

Вътрешен източник от „Уайт Харт Лейн” твърди, че Йол е готов да се оттегли, но не иска да напусне по собствено желание, за да не изпусне компенсацията от 4 милиона лири, която предвижда контрактът му с клуба, информира „Daily Mail”.

Бордът на директорите иска да обсъди, какво да прави, ако Йол напусне поста си сега – дали да привлече Рамос, или да назначи временен треньор до края на сезона.