Изцяло нов щаб ще има Манчестър Сити през новия сезон. След мениджъра Свен-Йоран Ериксон, Ийстленд напусна и изпълнителният директор на клуба Алистър Макинтош.

Раздялата с Макинтош идва само седмица, след като бившият директор в „Найк” Гари Куук бе представен като новия председател на Борда на директорите на гражданите, който обяви раздялата.

Алистър Макинтош напуска Манчестър Сити след 12 години работа в клуба и се очаква следващата му месторабота да бъде Ливърпул, където изпълнителният директор Рик Пери е на дузпата заради неразбирателството си с единия от босовете на червените Том Хикс.

„Бих искал да благодаря на Алистър за десетилетието му работа в отбора” – каза Гари Куук – „Той ни води през период на голяма промяна и развитие, особено при пренасянето на отбора на новия стадион”.

Валери Божинов и Мартин Петров бяха привлечени в Манчестър Сити именно от тандема Ериксон – Макинтош. Двамата българи попадат в плановете на новия мениджър Марк Хюз и се очаква дуото да остане при небесносините, въпреки сериозния интерес към Божинов от Италия.