Едно от новите попълнения на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо разкри подробности как се е стигнало до трансфера му на "Олд Трафорд". До това лято той беше собственост на Спортинг Лисабон. 

Португалският клуб обаче до последно се дърпаше за сделката и не искаше да приеме офертата на "червените дяволи". Затова аржентинецът обяви, че е направил стачка, за да бъде прието предложението. 

"За мен беше истинска изненада, когато разбрах, че Манчестър Юнайтед ме поиска. Всеки ден мислех за това, питах постоянно представителя си дали е приета офертата, какво се случваше, за всичко."

"Наистина не можех да мисля за нещо различно и когато разбрах, че има вероятност всичко да се срине, обявих стачка. И тогава дойде Хуан Себастиян Верон и ми каза да се взема в ръце, защото ако Юнайтед иска някой играч, няма да го остави да му се изплъзне."

"Аз бях започнал да живея вече тази мечта и си се представях всеки ден като играч на новия ми отбор. Но след съвета на Верон се успокоих и чаках всичко да стане. И то се случи", сподели Рохо. 

В момента аржентинецът е контузен, като се очаква да се появи на терените в края на другия месец. Той беше харесан от представителите на Юнайтед по време на представянето му на Световното първенство.