Крилото на Челси Марко Марин заяви, че с радост би останал за постоянно в Севиля. Германецът играе в испанския тим от началото на сезона като преотстъпен.

Бившият ас на Вердер Бремен обаче ще се върне на „Стамфорд Бридж“ в края на кампанията по силата на споразумението между двата клуба, тъй като има договор със „сините“ до 2017 година.

В момента 24-годишният техничар лекува травма в бедрото, но сподели, че се чувства идеално в Испания. „Както стоят нещата в момента, трябва да се върна. Има много запитвания за мен, но от Севиля искат да остана, а аз – също“, разкри Марин. „Това решение обаче не зависи само от тях. Наистина бих желал да остана, понеже харесвам обстановката тук, но така или иначе Челси ще реши какво ще стане.“

„Сега най-важното е да се възстановя напълно. Когато съм здрав, ще се опитаме да стигнем върха. Не сме много далеч от класиране за Шампионската лига и това е нашата цел. Трябва да успеем.“

„Обожавам Испания. Клубът, отборът и феновете – всичко е перфектно. Хората тук ме обичат. Преди ме оприличаваха на Меси, а когато съм напълно здрав, тези сравнения отново ще изплуват“, закани се Марин.