Вратарят на Фулъм Марк Шварцер определи своя наставник Рой Ходжсън за „стара лисица”, и го посочи като основна причина за успехите на тима. Лондончани стигнаха финал в Лига Европа, по-малко от две години, след като Ходжсън пое отбора.

„Той е стара лисица, нали?! Има богат опит от работата си по целия свят, особено в Европа, и мисля, че това си личи. Нашият стил определено ни носи успехи в евротурнирите, защото ние се стараем за играем ефективен футбол – да затваряме пространствата и да отнемаме владението на топката,” заяви Шварцер пред сайта на УЕФА. „Може би не сме много атрактивни, но сме ефективни. Мениджърът ни предава от своя опит и така ни вдъхва самочувствие.”

Капитанът на Фулъм Дани Мърфи добави за Хаджсън: „Той е истински перфекционист в работата си. Работи много здраво на тренировки, за да е сигурен, че отборът играе точно така, както той го иска. Той промени целия клуб със своите познания за футбола. Той е много честен човек, винаги можеш да говориш с него, независимо дали за хубаво или лошо, и винаги ще ти каже точно какво си мисли, а това е полезно. Не всички мениджъри могат да са толкова откровени.”