Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз заплаши Робиньо след слабата му игра при гостуването на датския Олборг за Купата на УЕФА, че може да го изгони от отбора и до края на сезона бразилецът трябва да докаже, че заслужава мястото си в отбора. „Гражданите” бяха на път да отпаднат, след като допуснаха нелепи два гола в края на редовното време и само невероятните спасявания на Шей Гивън при дузпите класираха отбора за следващата фаза на надпреварата.

Уелският мениджър на Манчестър Сити постави като изпитателен срок за Робиньо мачовете до края на сезона.

„Разбира се, че мога да извадя Робиньо, ако той продължава да играе безобразно. Той е голяма звезда, но все още не може да разбере това. От него се изисква постоянно да е на висота и да изважда отбора в трудните моменти”, коментира Хюз.

Според него раздялата на Манчестър Сити с Робиньо може да струва много скъпо, но ако е наложителна и е за доброто на отбора това ще стане факт.

„В момента съм много затруднен с контузени футболисти и ограниченият избор ме кара да залагам на Робиньо. Надявам се, че той ще избухне отново, но ако това не стане аз ще бъда принуден рано или късно да го оставя на резервната скамейка, а може би и извън групата на отбора”, добави Марк Хюз.