Ръководството на Манчестър Сити обяви, че постът на Марк Хюз е сигурен и той остава начело на отбора от Ийстландс. Слухове за уволнение на специалиста тръгнаха веднага след отпадането на тима от турнира за Купата на Англия. Сити загуби позорно от Нотингам Форест с 0:3.

Изпълнителният директор на Ман Сити Гари Куук обаче заяви пред медиите: „Марк е част от развитието на клуба, което върви от футболния отбор, до всеки един наш служител. Ние няма да се тревожим с мисли какво ще се случи, ако нещо се обърка.”

Куук продължи: „Щом веднъж минем през трансферния прозорец, през който Марк ще има възможност да наложи своето влияние, нещата ще започнат да се уталожват. Плановете на Марк и начинът, по който той ръководи отбора, ще се променят и с това ще дойде самочувствието. Ще доведем тук хора, които искат да видят клуба да върви напред.”

Дали обаче феновете са склонни на подобно търпение? „Феновете са центъра на нашите старания, ние се влияем от техните мнения. Те плащат сериозни средства и ние трябва да приемаме критиката им – и я приемаме,” обясни още босът. „Но и те трябва да се чувстват доволни от факта, че ние строим нещо специално.”

„Марк е играл и водил отбори на най-високо равнище и знае как изглежда успехът,” допълни още Гари Куук. „Аз и той говорим за успеха през цялото време и не се чудим много с мисли от рода „какво ако”. Мислим как да успеем и как ще изглеждат тогава нещата.”

Марк Хюз със сигурност ще се чувства като дете в магазин за играчки, предвид финансовите средства, осигурени му за трансфери тази зима. Собственикът на Сити Шеий Мансур предоставя 100 милиона паунда, а първата покупка вече е факт. През уикенда на „Сити ъф Манчестър” пристигна Уейн Бридж, за когото бяха платени 10 милиона на Челси.