Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз заяви, че е липсвал динамизъм и сила в играта на неговите играчи при домакинската загуба с 0:1 от Мидтиланд в мача от втория квалификационен кръг в турнира за Купата на УЕФА.

В четвъртък вечер Мартин Петров игра цял мач за „небесносините”, а другият българин в тима – Валери Божинов – влезе като резерва в средата на втората част.

„Може би бяхме малко по-назад от нашия противник по отношение на острота и физическа форма, но това няма как да ни послужи за оправдание”, започна Хюз пред клубния сайт на „гражданите”.

„През първата част правихме прекалено много непредизвикани грешки. Трябваше да изнесем играта в половината на датчаните, а не да я приемаме в нашата. За съжаление бяхме натикани в нашето поле”, допълни спецът.

„През втората част започнаха да играят на контра, което им се получи доста добре. След този мач поне вече сме наясно горе-долу в каква форма точно се намираме, преди началото на сезона в Англия този уикенд. Липсват ни някои играчи в момента, така че все още сме на трансферния пазар”, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

„Все пак този мач е едното полувреме от целия сблъсък с датчаните”, завърши донякъде оптимистично Марк Хюз.