Мениджърът на Манчестър Сити остана доволен от играта на неговите футболисти, въпреки загубата с 0:1 от Хамбургер в събота, в приятелска среща на немска земя.

Въпреки поражението, спецът отбеляза доста позитивни неща, като сподели: „Отличен мач за нас, като на този етап от подготовката ни се представихме на ниво. Хамбургер е много силен тим, малко по-напред в подготовката си, което си оказа думата, особено през първата част.”

„Оставихме немците прекалено много да разиграват топката, а и условията ни затрудняваха, тъй като беше, много, много топло. Денят бе труден именно заради жегата, но мисля, че моят отбор бе по-добрият през втората част. Успяхме да направим играта на германците по-предвидима и ги принудихме да бъркат повече. Трябваше да направим така и през първата част”, коментира още Марк Хюз.

„Мисля, че все пак срещата бе доста полезна за нас. Тя ми помогна да видя с какви опции разполагам в нападение, особено що се отнася до по-младите играчи. Важно, че получават възможност да играят в тези мачове – срещу добри отбори, на отлични стадиони и пред колоритни фенове. Това ще им помогне в развитието”, добави той.

„Все още има няколко седмици до началото на първенството в Англия и на нас ни предстои доста работа, но съм доволен, че момчетата вече показват стил”, завърши мениджърът на Манчестър Сити за клубния сайт на „гражданите”.