Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз отдаде загубата от Челси в неделя с 0:1 на натрупана умора от мача в турнира за Купата на УЕФА миналия четвъртък с Олборг.

„Гражданите” спечелиха с 2:0 домакинството си на датчаните, а Хюз сподели, че европейският сблъсък е изцедил част от силите на неговите футболисти, които изглеждаха доста беззъби срещу „сините” от Лондон.

„Усилията, които положихме срещу Олборг, отнеха част от остротата ни за мача във Висшата лига”, коментира уелският специалист пред „Manchester Evening News”.

Хюз коментира, че неговата резервна скамейка е била много по-слаба в сравнение с тази на Челси, което е оказало своето влияние. „Силата на играчите от пейката показва, колко много работа имаме още”, продължи мениджърът на „небесносините”.

„Когато всичките ми играчи са на линия и във форма, тогава ще се представяме на по-добро ниво. Ако обаче загубим един или двама играчи на една позиция, тогава негативният ефект ще е много голям”, каза още Хюз.

„Част от резервната ни скамейка на „Стамфорд Бридж” нямат много игрово време зад гърба си. Кевин Етуху и Валери Божинов се завръщат след дълги периоди на лекуване на контузии”, добави спецът.

„Срещу нас бе един отбор на Челси, който се гради от три или четири години. Това пък е процес, който тепърва започва в нашия отбор. Същата е ситуацията при Ливърпул и Манчестър Юнайтед”, завърши мениджърът на Манчестър Сити.