Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели смята да заведе дело за клевета срещу бившата му интимна приятелка Рафаела Фико.

Известният фотомодел и телевизионна водеща обвини бившата си половинка в безотговорност и пренебрежително отношение към нея и дъщерята им Пиа, която се роди в началото на декември в Неапол. Сложните отношения между скандалния 22-годишен футболист и две години по-възрастната от него Фико станаха обект на специално внимание от страна на пресата в последните месеци, преди двойката да се раздели. Балотели сега е твърдо решен да съди майката на дъщеря му заради изявленията й пред седмично списание.

„Не мога спокойно да мисля за това, което е казала Рафаела в интервю за списанието "Chi". Без съмнение бих предпочел да запазя мълчание по този толкова деликатен повод. Досега аз оставах верен на себе си, не отвръщайки на лъжливите думи на Фико. Освен това не исках да участвам в публична полемика от уважение към новородената ми дъщеря. Не мога обаче да мълча, когато се опитват да ме оклеветят и всичко си има граници на търпимост. Няма как да не отговоря, когато ми приписват постъпки, които не съответстват на действителността. Това нанася сериозно уронване на моята репутация. Поръчах на адвокатите ми да вземат всички възможни мерки за защита на моето реноме, което незаслужено пострада заради лъжливи изявления, направени от Фико пред списанието. Също така предупреждавам Рафаела, че всичките й следващи лъжи ще бъдат разобличавани. Накрая искам да й напомня, че заради безотговорното й поведение тя ще бъде принудена да компенсира щетите, нанесени на моята чест и репутация", заявява Балотели.

Така конфликтът между двамата става все по-сериозен и е сигурно само едно - че някои юристи вече доволно потриват ръце.