Едно от новите лица в Челси Марко Марин не скри, че е впечатлен от интензивните тренировки на тима по време на предсезонната подготовка.

Атакуващият полузащитник се присъедини към победителя в Шампионската лига от Вердер Бремен това лято и участва на пълни обороти в заниманията преди началото на новия сезон.

„Тренировката тук е с много добра интензивност“, сподели 23-годишният германски национал. „Харесва ми, защото през повечето време тренираме с топка. В Германия преди старта на сезона обикновено тичаме повече без топка.“

„В Германия не разполагаме с толкова големи тренировъчни центрове, но които можеш да видиш много терени за по-младите играчи“, добави още Марин.

„Когато клуб като Челси те поиска, чувството е приятно. Винаги е полезен опит да играеш в друга страна и в частност в Англия, която според мен има най-доброто първенство. Не само защото стадионите са пълни, понеже и в Германия е същото, но защото атмосферата на трибуните е по-различна. Играл съм няколко мача в Англия и лесно можеш да го усетиш – интензивността и темпото по време на мач са много по-високи“, сподели германецът от босненско потекло.

„Решението да играя в друга страна е мое, защото не се страхувам от това, дори ми харесва. Исках и искам да играя за Челси. Не е, защото просто съм искал да се махна от Германия, а най-вече заради това, че Челси е добър клуб“, завърши Марин.