Легендарният Диего Марадона посъветва своя зет Серхио Агуеро да премине в Реал Мадрид през следващия трансферен прозорец.

51-годишният аржентинец смята, че Агуеро ще достигне следващото ниво в развитието си като футболист тъкмо в клуба от испанската столица. Марадона, който в момента е треньор на Ал Васл, добави, че президентът на „белия балет“ Флорентино Перес „не познава граници“ и ще доведе 23-годишният му зет на „Сантяго Бернабеу“ въпреки упорството на Манчестър Сити.

„Кун трябва да играе за Реал Мадрид“, каза Марадона. „Ако подпише с тях, ще бъде голям пробив за него. Въпреки че направо лети в Сити, той трябваше да подпише с „лос бланкос“. Мисля си, че тогава той направи грешка.“

„Сега, като се справя добре, ще бъде много трудно да си тръгне от Манчестър. Те ще искат да го задържат, понеже Манчини гради отбора около него. Въпреки това ако Реал поиска някого, винаги го взима. Флорентино не познава граници. Въпросът е да убедят Сити, но не с пари, понеже англичаните разполагат с много от тях“, добави легендарният аржентинец.

„Ако Кун играеше за Реал, те щяха да водят на Барселона с още повече точки. Сега щяхме да си говорим за това как Кристиано Роналдо може да вкара 60 и повече гола, понеже Кун щеше да тормози цялата защита на противника“, завърши Марадона.