Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви след мача с Динамо Киев (0:0), че е притеснен от здравословното състояние на Венсан Компани, който получи контузия още в 4-та минута и бе принудително заменен.

„Мачът го изиграхме тактически много правилно. Ние не искахме да поемаме никакви рискове. Единствената ни цел бе да се класираме. За това трябваше да чакаме, за да видим дали ще получим повече пространства за игра в нападение. Те изиграха един спокоен мач. За нас бе важно да контролираме топката и да не им разрешаваме да създават опасности пред нашата врата. Те бяха наясно, че ако искат да продължат напред, трябва да ни вкарат три гола“, коментира Пелегрини.

„Венсан Компани получи нова контузия на същото място. Отново травмата е в същия мускул на крака му. Надяваме се да не е нещо много сериозно. Ще премине медицински прегледи в сряда и ще видим какво е неговото състояние. Николас Отаменди получи удар. Надявам се, че не е нищо сериозно и ще може да се възстанови за няколко дни“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„Ще му бъде много трудно на Компани, защото той се възстанови наскоро от травма и се включи много добре. Той играе в шест поредни мача, но за съжаление получи нова травма, която не му позволи да продължи участието си в мача срещу Динамо Киев.“

„Постижението е много добре за отбора. Не бе нормално да играем на два пъти срещу Барселона на осминафиналите на Шампионската лига. Ние израстваме и продължаваме развитието си. Обикновено получаваме критики, че не може да запазим суха мрежата си, а в същото време отбелязваме голове. Ние запазихме в трети пореден мача суха мрежа. Ще видим как ще подходим към следващите ни мачове. Със сигурност трябва да се научим да играем тактически правилно“, каза още Мануел Пелегрини.