Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята да върне прясно възстановения Давид Силва в титулярния състав на „гражданите“ за мача срещу Уест Бромич от Висшата лига в сряда.

Испанският халф пропусна мача с Арсенал, който приключи с победа за „артилеристите“ с 1:0, но днес е тренирал наравно със съотборниците си. Очаква се той да попадне сред стартовата единайсеторка в опит да се намали изоставането от 8 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

В атака Един Джеко, който от ноември насам е вкарал само 3 гола за „небесно сините“, ще замести наказания Марио Балотели като партньор на Серхио Агуеро, тъй като Карлос Тевес все още не е готов да изиграе пълни 90 минути.

Нова издънка на Сити в преследването на градския съперник почти сигурно ще коства главата на Манчини, чието бъдеще ще бъде решено на специална среща с катарските собственици на клуба в края на сезона.

Договорът на италианеца изтича през 2013 г., като годишната му заплата възлиза на 3,5 млн. паунда без заложените бонуси, а желанието на Манчини е да удължи престоя си на „Етихад Стейдиъм“.