Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се надява, че ще може да използва Оуен Харгрийвс през този сезон, но призна, че поетият риск с привличането на футболиста, засега не се е оправдал.

Миналото лято полузащитникът премина в последния момент от Манчестър Юнайтед в Манчестър Сити.

„Червените дяволи“ тогава прекратиха взаимоотношенията си с 31-годишния играч, който бе преследван от множество контузии. „Гражданите“ пък взеха Харгрийвс с мисълта, че ще успеят да го вдигнат.

Полузащитникът има четири мача за „небесносините“ от началото на сезона, но в момента отново е лазарета.

„Рискувахме с Оуен, тъй като той бе великолепен футболист преди. Мислехме, че ще можем да го вдигнем за два-три месеца, след което да можем да го използваме. Но не се получи точно така“, призна Манчини.

„Когато започнеш работа с един футболист, който не е играл две години, се появяват всякакви малки проблеми. Харгрийвс започна всекидневни тренировки и започнаха да се обаждат колената, започнаха да се появяват разтежения. Така, не успяхме да използваме Оуен, когато ни беше нужен“, добави мениджърът на Сити

„Все пак, той може отново да играе до края на сезона, но в момента не е готов. Надявам се, че в даден момент ще започне да играе постоянно. Заслужава го, тъй като е много добър човек“, завърши Роберто Манчини.