Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини омаловажи сблъсъка по време на тренировка между Марио Балотели и Мика Ричардс, но предупреди краля на конфликтите да контролира нервите си.

Балотели, който носеше тениска с надпис "Защо винаги аз" в мача през октомври спечелен с 6:1 срещу Манчестър Юнайтед, отново беше на първите страници във вестниците, които публикуваха снимки от спречкването със съотборника му Ричардс.

"Попитах го "Защо винаги ти?", каза Манчини по време на пресконференция. Той ми отговори: "Защото не ми подава, но това наистина беше една глупост, за нищо, но след 10 минути всичко беше приключило. Беше нищо, нищо особено, това може да се случи във всеки спорт".

Сити са особено уязвими за фоторепортерите по време на тренировките им, защото тренировъчното им игрище Карингтън се намира до обществена алея, която дава отлична гледна точка за снимане.

Балотели осигури множество възможности за интересни снимки, откакто се присъедини към отбора през август 2010, включително сблъсъците с капитана Венсан Компани и бившия защитник на Сити Жером Боатенг.
Манчини добави, че това винаги може да се очаква в една среда, където емоциите са огромни, а попитан дали той е бил въвличан в подобни инциденти докато е играл, отговори "Винаги!" "Когато играеш футбол и влагаш цялата си страст в него понякога това може да се случи. Не всяка седмица, но често. Иначе Марио и Мика са много добри приятели".

Манчини вижда и смешната страна на очевидния талант за проблеми на своя нападател, разказвайки за случая, когато играчът подпали къщата си по време на празниците. "Сега когато наближават Коледа и Нова година е много опасно с огъня, и затова по-добре е той да остане в хотела си", смее се Манчини.