Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че не е магьосник и не може изведнъж да превърне „гражданите” в конкуренти за титлата. Опитът на италианеца да класира Сити в Шампионската лига се провали, след като отборът загуби с 0:1 от Тотнъм миналата вечер.

Въпреки това, Манчини смята, че през следващия сезон Сити ще бъде още по-силен с него начело. „Мисля, че ще остана тук, защо не? Работих пет месеца и мисля, че можем да имаме нещо специално, ако продължим да надграждаме”, заяви спецът.

„Когато започваш да изграждаш къща не започваш от покрива, а от мазето. Ние работим много добре и се приближаваме към покрива. Аз не съм магьосник, нямам магическа пръчка. Опитахме да стигнем до място в Шампионската лига и свършихме много добра работа. Само защото няма да завършим четвърти, не означава, че сме свършили лоша работа”.

Бъдещето на Манчини на Ийслендс е под въпрос, но самият той остава спокоен за бъдещето си. „Аз определям кого да купим, аз определям тактиката. Работя, защото искам да победя. Имаме добър отбор в момента, но можем да го подобрим за следващия сезон”, допълни Манчини.