Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че иска да разполага с достатъчно пари за нови играчи, които да закупи през лятото.

До този момент италианецът е похарчил точно 210 млн. паунда от парите на катарските собственици на „гражданите“. Колосалната сума, която бе пръсната само за 2 години, очевидно не притеснява Манчини, който на всяка цена иска да подпише с дуото на Лил Лукас и Еден Азар.

Според наставникът спадът в играта на Сити е резултат от липсата на ключови фигури в защитата и полузащитата на тима – поради контузии и повиквателни за националните отбори – и той иска да направи всичко възможно, за да не случи същото и през следващия сезон.

„Не можехме да ползваме Коло и Яя Туре заради Купата на Африканските нации, имахме и контузии, задари които загубихме Венсан Компани, Джолиън Лескът и Серхио Агуеро в последните два мача“, каза Манчини.

„Може би догодина, когато загубим двама основни състезатели, ще разполагаме с други двама добри играчи и ще можем да ги заместим пълноценно. Свършихме си работата по изграждането на един силен тим. Сега трябва да вложим средства в още трима или четирима футболисти със здрава психика“, добави италианецът.