Причина за шокиращо обявената новина от треньора Роберто Манчини, че ще напусне Интер в края на сезона, е намерението му да поеме Челси през лятото, подозират медиите в Италия и Англия.

Въпреки отличното представяне на нерадзурите в Серия А, наставникът съобщи за решението си снощи след отпадането от Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига, като не разкри причината за намерението си.

Манчини неведнъж в миналото е заявявал, че никога няма да води Ювентус, Милан или Рома, което остава два варианта – да замине за чужбина или да се завърне в любимия си Лацио, но това е малко вероятно, докато начело на римските орли е недостатъчноамбициозният президент Клаудио Лотито.

Според информации на Апенините лично собственикът на Челси Роман Абрамович се е заел със задачата да доведе Манчо на Стамфорд Бридж през лятото.

Губернаторът на Чукотка не е доволен от загубата за Купата на лигата от Тотнъм и отпадането от втородивизионния Барнзли в турнира за Купата на Англия и възнамерява да се раздели с мениджъра Аврам Грант в края на сезона.

Грант все пак може да бъде оставен начело на лондончаните, ако спечели Шампионската лига или Висшата лига, където Челси е трети, но е с два мача по-малко от Арсенал и с един от Манчестър Юнайтед, от които изостава съответно на осем и шест точки.