Манчестър Сити ще завърши сезона във Висша лига с рекорд за най-ниска резултатност като домакин от началото на елитното първенство в Англия през 1888 година. Загубата в градското дерби срещу Манчестър Юнайтед с 0:1 бе последният мач у дома на Сити през настоящата кампания.

 

За общо 19 домакински мача през този сезон „гражданите” са вкарали едва 10 гола. Възпитаниците на Стюърт Пиърс са се разписвали в едва шест от 19-те двубоя на своя стадион през това издание на Висшата лига, в другите 13 срещи „небесносините” не са успели да поразят противниковите врати.

 

Предишните антирекорди бяха дело на Уулич Арсенал през сезон 1912/13 година и на Съндърланд през сезон 2002/03 година. Двата тима са вкарвали по 11 гола в 19 домакинства.

 

В последните си два мача у дома Манчестър Сити изпусна дузпи. Срещу Астън Вила миналата седмица и срещу Манчестър Юнайтед днес „гражданите” не успяха да реализират отсъдените в тяхна полза 11-метрови наказателни удари.

 

За последно зрителите на стадиона на Сити са виждали домакински гол преди повече от четири месеца. В първия ден на 2007 година Георгиос Самарас вкара втория гол за победата над Евертън с 2:1 в 72-рата минута.