Вратарят Мартoн Фулоп ще премине под наем от Съндърленд в Манчестър Сити за оставащите три мача до края на тазгодишния сезон във Висшата лига на Англия.

Титулярният страж на Сити Шей Гивън получи контузия в рамото и скоро няма да може да бъде използван мениджъра Роберто Манчини.

В двубоя на гражданите с Арсенал миналия уикенд на вратата на отбора на Мартин Петров бе третият страж Гунар Нилсен, който има за резерва 16-годишния Лори Кариус.

От ръководството на Манчестър Сити направиха опит, но не успяха да си върнат Джо Харт, който е собственост на клуба, но през сезон 2009/2010 година играе като преотстъпен в Бирмингам Сити.

„Манчестър Сити влезе в контакт с Бирмингам и Съндърленд в опит да привлече за оставащите три мача Джо Харт или Мартoн Фулоп. Не бе постигнато съгласие с Бирмингам, но от Съндърленд пожелаха да помогнат”, казват от Манчестър.

„Мартoн Фулоп ще тренира с Манчестър Сити в следващите дни и ще играе в оставащите ни три мача до края на сезона”, уточняват от Сити.

Сити все още има реален шанс да спечели четвъртото място във Висшата лига, което дава право на участие в Шампионската лига и именно затова бе привлечен 26-годишния унгарски вратар на черните котки.