Изпълнителният директор на Манчестър Сити Гари Кук обяви, че рекордната за Англия покупка на звездата на Реал Мадрид Робиньо е само началото на бомбастичните трансфери, които гражданите подготвят за зимния трансферен прозорец.

„Започваме нова ера. Нашите привърженици трябва да очакват най-големите футболисти в света. Ние гледаме напред и това е целта ни”, заяви Кук.

„Разбрали сме се с ръководството, че Марк Хюз ще има повече пари да привлече още качествени играчи през януари идната година. Ние ще отделим средства за селекция и за развитието на нашата школа”, каза още изпълнителният директор на небесносините.

През уикенда Манчестър Сити бе закупен от компанията от Обединените арабски емирства „Абу Даби Юнайтед Груп” и само за ден от Ийстленд отправиха оферти за играчи като закупеният вече Робиньо, Давид Вия, Димитър Бербатов, Марио Гомес и други.

В Манчестър Сити играят двамата български национали Мартин Петров и Валери Божинов, а клубът се опита в последния момент да привлече и Димитър

Бербатов обаче предпочете да заиграе в градския съперник на Сити - Манчестър Юнайтед, вместо да стане съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов.