Част от футболистите на Манчестър Сити подкрепиха своя съотборник Уейн Бридж в труден за него момент. След като медиите обявиха, че Джон Тери е отмъкнал приятелката му и дори се е наложило тя да прави аборт, играчите на „гражданите” дадоха по едно рамо на своя приятел. По време на мача срещу Портсмут (2:0) Карлос Тевес, Найджъл де Йонг и Стивън Айрланд показаха под официалните си фланелки, че носят потници със специален надпис в подкрепа на Уейн Бридж - "Team Bridge".

Гарет Бари и Шон Райт-Филлипс, които обаче играят в националния отбор на Англия, заедно с Джон Тери, не уважиха идеята на останалите си съотборници.

С това свое действие съотборниците на Бридж го подкрепиха и едновременно с това осъдиха действията на Джон Тери, който е действал зад гърба на своя съотборник преди време.

От своя страна мениджърът на Роберто Манчини коментира решението на играчите си така: „Това е защото сме много близки с Уейн. Той е чудесен човек и много добро момче. Футболистите са близки с него. Това е чудесен жест.”