Изпълнителният директор на Манчестър Сити - Гари Кук, заяви, че "небесносините" ще копират модела за трансфери на Арсенал. В последната година Сити похарчи над 200 милиона британски лири за нови футболисти.

Миналото лято отборът от Манчестър купи Робиньо за рекордните 32,5 милиона паунда. През 2009 година на "Сити ъф Манчестър" пристигнаха Джолиън Лескът и Емануел Адебайор. За всеки от двамата бяха платени над 20 милиона лири. Карлос Тевес пък предпочете да напусне шампиона Манчестър Юнайтед и да премине в Сити.

В същото време Арсенал купи единствено Томас Вермален за 10 милиона паунда.

"Този модел на Арсенал трябва да служи като пример за нас. Трябва да контролираме парите за дълъг период от време. В следващите няколко трансферни периода трябва да намерим млади футболисти. Тогава ще имаме и развита мрежа от скаути. Това ще ни помогне да се развием в следващите години. Не може да разчитаме единствено на купуването на скъпи звезди", коментира Гари Кук.

Манчестър Сити се намира на шесто място във Висшата лига на Англия. През този уикенд "небесносините" с Мартин Петров в състава си гостуват на Ливърпул.