Английският шампион Манчестър Сити, който беше наказан през май за нарушаване на правилата на финансовия феърплей, вече показа много по-добри резултати. "Гражданите" отчетоха рекордни приходи за изминаващата година. 

Според официалните данни от годишния им финансов отчет, клубът регистрира рекордни приходи от 346.5 млн. паунда. За пръв път в историята си "небесносините" имат повече 300 млн. паунда доходи за една година. 

Отчетената финансова загуба за 2014 г. е 23 млн. паунда. От тях 16 млн. паунда са от глобата, наложена от УЕФА точно заради неспазването на финансовия феърплей. С оглед на подобрените показатели обаче, "гражданите" няма да плащат пълния размер на глобата от 50 млн. паунда. 

Президентът на клуба Халдун ал Мубарак видя огромни позитивни знаци в тези резултати след годишния финансов отчет и според него Манчестър Сити върви във възходяща насока и ще продължи да го прави. 

"Откакто застанахме начело на клуба през 2008 г., нашата цел винаги е била Сити да се превърне в един успешен маркетингов продукт. Виждате, че според резултатите, това се получава. Нашата цел е да продължим в същия дух и аз съм оптимист", сподели Ал Мубарак пред сайта на клуба.