Белгийският тинейджър Андреас Перейра ще подпише договор за три години и половина с английския шампион Манчестър Юнайтед. Това ще стане на 1-ви януари следващата година, когато Перейра навърши 16 години. Това обяви самият футболист в интервю за холандския всекидневник „Телеграаф“.

15-годишният плеймейкър в момента е футболист на ПСВ Айндховен, където играе българския национал Станислав Манолев. Перейра от деветгодишен е в школата на ПСВ. Той започна футболната си кариера в белгийския тим Ломел преди да премине в Холандия.

„Аз съм офанзивен полузащитник. Асистенции, отбелязване на гол и добри удари са силните ми качества“, каза още младият футболист.

Английските отбори Арсенал, Челси и Ливърпул също проявяваха интерес към Перейра, който е считан за един от най-добрите играчи в своята възраст.

„ПСВ знаеше, че разговарям с няколко клуба и уважава моя избор. Имах известни съмнения, но накрая избрах Манчестър Юнайтед, където винаги съм искал да играя“, добави Перейра, който е роден в Бразилия.

Младият футболист вече е разговарял с мениджъра на „червените дяволи“ и ще премине в тима на Юнайтед до 19 години през януари.