Манчестър Юнайтед и Гари Невил са на път да развалят взаимоотношенията си. Ръководството на клуба се е противопоставило на опитът на Гари Невил да построи хотел точно срещу „Олд Трафорд“.

Сградата трябваше да е предназначена за феновете на „червените дяволи“ - хотел с 10 етажа и 139 спални. Бившият защитник на шампионите вече подаде молба за разрешително за строителството.

От Юнайтед обаче излязоха с възражение от пет страници срещу евентуалното строителство на сградата, като от клуба се зарекоха да се „противопоставят на схемата“, информира Мanchester Evening News.

Това е изненадващ развой на ситуацията, тъй като от клуба подкрепиха инициативата, когато тя се зароди – миналия май месец.

През ноември миналата година бе подадена молбата за разрешителното за строителство. От Юнайтед обаче твърдят, че името на сградата - „Old Trafford Supporters Club”, води до погрешни асоциации за връзката между евентуалната нова организация и клуба.

„Червените дяволи“ твърдят още, че според строителния план няма да има достатъчно паркоместа. Дори и тези проблеми да бъдат разрешение, от Юнайтед ще продължат да са против сградата заради въздействието й върху пейзажа около „Олд Трафорд“, пътната инфраструктура и сигурността.

Невил, който в момента е един от посланиците на клуба, има 400 мача за Юнайтед, преди да окачи футболните обувки миналата година. Той бе капитан на отбора в продължение на половин десетилетие и има спечелени 19 трофея.