Манчестър Юнайтед е опитал да привлече Раул „този сезон”, разкри неговият съотборник Кристоф Метцелдер.

Метцелдер и Раул играеха заедно в Реал Мадрид, а през лятото вкупом преминаха в Шалке, с който се класираха за полуфиналите на Шампионската лига, където ще срещнат именно Ман Юнайтед.

„Те опитаха да го привлекат този сезон”, заяви бившият немски национал. „Той говори за това с мен. Не знам, дали го е обмислял”.

„Играч като него има оферти – от клубове в САШ, Англия, но също така от Шалке. Опитах да го убедя. Той започна да опознава Германия от Световното първенство през 2006-а и знаеше атмосферата, стадионите, инфраструктурата”. Казах му, ‘Трябва да го опиташ’. Той е голям играч и влиянието му е страхотно”.

Интересът на Юнайтед не е изненадващ, тъй като преди години Сър Алекс Фъргюсън определи Раул като най-добрия футболист в света.

Относно класирането за полуфиналите, Метцелдер коментира: „Това е голям ден за нас, единственият немски клуб, останал в Шампионската лига, с три от най-големите отбори в света. Това е огромно постижение. Само Раул е играл финали – останалите от нас само сме ги гледали по телевизията”.