Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е готов да плати 15 млн. английски лири за 23-годишния бранител Деде. Бразилецът е футболист на Вашку да Гама, а любопитното е, че е роден в същата част на Рио де Жанейро, откъдето идват и настоящите „червени дяволи“ Рафаел и Фабио да Силва.

70-годишният Фъргюсън е следил внимателно развитието на талантливия защитник, като е наредил на скаута си за Бразилия Яп Стам да проучи възможността за трансфер. Интерес към Деде проявява и Бенфика, които заедно с Базел изхвърлиха Юнайтед от групите на Шампионската лига. Португалският гранд е поставил играча на първо място в своя летен трансферен лист.

Финансовите проблеми на Вашку да Гама правят играча, чиято цена е около 15 млн. паунда, още по-примамлива цел. Освен това през този сезон тимът от „Олд Трафорд“ изпитва сериозни затруднения в защита след контузията на Неманя Видич и неубедителното представяне на Рио Фърдинанд. Показателно за проблемите на Юнайтед е, че в 26 шампионатни мача са допуснали 26 гола.

В момента тимът на Фъргюсън се бори да защити титлата си и изостава на 2 точки от лидера Манчестър Сити. Шотландецът вече видя отпадането на „червените дяволи“ от Шампионската лига и трудния реванш срещу Аякс в 1/16-финала от Лига Еврапа, което ще го принуди да подсили защитата на клуба през лятото.