Радамел Фалкао може да е играчът, който да направи Ман Сити различен, и вече е цел номер 1 на английския тим за януарския трансферен прозорец, разкри главният скаут на клуба.

Фалкао е следен от редица европейски грандове, след като се превърна във водещ голмайстор на Стария континент с екипа на Атлетико Мадрид.

Атлетико няма желание да се разделя със звездата си, и на няколко пъти изрази увереността си, че колумбиецът иска да остане в испанската столица. Карло Канлчелиери обаче е уверен, че до сделка може да се стигне, ако неговият Ман Сити е достатъчно настоятелен.

Канчелиери смята, че Сити трябва да се съсредоточи върху този трансфер, като го направи приоритет. Скаутът обясни, че другата голяма цел – Стеван Йоветич, може да остане за бъдеще, тъй като Фалкао е човекът, който може да внесе промяна незабавно.

„Йоветич е много интересен футболист, има качества. Но в атака Сити вече има подобни играчи. Доволни сме от Тевес, Агуеро и Балотели. Основното е, че нашите играчи са по-добри от Йоветич. Той е много добър, но не е такъв като Фалкао, който може да внесе някаква разлика,“ каза Канчелиери пред SkySports.

“Говорих по въпроса с Роберто Манчини. Ако купуваме някого през януари, това трябва да бъде Фалкао. Той е важен футболист, такъв, който може да ни помогне да направим голяма крачка напред,” добави скаутът.

Канчелиери обясни още, че Сити има интерес към двама футболисти от Барселона, но не разчита на това те да напуснат каталунските редици. „Полузащитник?! Харесват ни Бускетс и Фабрегас, но Барселона няма никога да ни ги даде,“ завърши Карло Канчелиери.