Манчестър Сити подготвя оферта от 50 млн. евро за нападателя на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао.

Колумбиецът, който през миналото лято пристигна при „дюшекчиите“ от Порто срещу 40 млн. евро, е най-скъпото попълнение в цялата история на испанския клуб, но това не е спряло ръководството на „гражданите“ да осъществи контакт с агента на играча.

Фалкао бе купен за заместник на напусналите Диего Форлан (в посока Интер) и Серхио Агуеро, който бе взет именно от Сити. 26-годишното острие оправда всички очаквания към събе си, като до този момент е вкарал 25 гола за настоящата кампания – 19 в Ла Лига и 6 в Лига Европа.

Въпреки успешния си дебют обаче на домакинския мач срещу Гранада играчът бе подложен на освирквания от феновете по „Висенте Калдерон“, преди да отбележи гола за крайното 2:0 в 90-ата минута. След това колумбийският голаджия се разписа в следващите три двубоя на своя тим – срещу Бешикташ, Майорка и Атлетик Билбао. Самият той заяви, че освиркванията не го притесняват. Вероятно обаче би изслушал предложението на англичаните, ако почувства, че работата му на терена остава недооценена.

Слуховете пък свързват един измежду Агуеро и Един Джеко с трансфер в Реал Мадрид след края на сезона. Това може да накара мениджърът на „небесно сините“ да се опита да подсили атаката си, тъй като не всички от другите нападатели в тима - Марио Балотели, Карлос Тевес и Емануел Адебайор (който е под наем в Тотнъм) – ще останат на „Итихад Стейдиъм“.