В четвъртфинален мач реванш от турнира за Купата на УЕФА Манчестър Сити постигна минимална победа с 2:1 срещу Хамбургер на своя стадион „Сити ъф Манчестър”, но това не помогна на „гражданите”, които в първия двубой загубиха с 1:3 и по този начин с общ резултат 3:4 немският отбор се класира за полуфиналната фаза на турнира.

Гостите поведоха още в 11-та минута, когато Питройпа подаде на Олич, който с чудесно докосване продължи топката към Гереро, който преодоля съпротивата на Ричард Дън и с премерен удар прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата на Шей Гивън .

В 15-та минута съдията Рицоли от Италия даде много спорна дузпа за Манчестър Сити, след като топката се удари в рамото на Давид Яролим, но арбитърът прецени, че чехът е играл с ръка. Елано бе точен от бялата точка и в 17-та минута изравни резултата.

До края на полувремето натискът на домакините продължи и Робиньо, Сабалета и Кайседо пропусна доста удобни положения пред вратата на Рост. В 45-та минута Елано стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

Второто полувреме започна добре за Манчестър Сити, след като домакините стигнаха до втори гол в 50-та минута, когато Айрланд подаде на Ричардс, който продължи топката към Кайседо, който бе в положение на засада, но това остане скрито за съдиите и нападателят на „гражданите” простреля Франк Рост за 2:1.

Бразилският полузащитник на Манчестър Сити Елано получи нов шанс да вкара гол във вратата на Хамбургер, след като имаше възможност да изпълни пряк свободен удар в 54-та минута, но топката отново не пожела да влезе във вратата на Рост, а срещна десния стълб.

До края на мача Манчестър Сити изпусна куп положения, а в 75-та минута Ричард Дън бе изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу откъсващия се Младен Петрич.

Българският национал Мартин Петров така и не се появи в игра и остана на резервната скамейка на Манчестър Сити.

Полуфиналът на турнира за Купата на УЕФА е изцяло немски, като един срещу друг ще играят Хамбургер и Вердер, а мачовете между двата отбора са на 30 април и 7 май.