Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще направи всичко възможно, за да привлече нападателя на Ливърпул Луис Суарес още през зимата, съобщават медиите в Англия.

Първоначално се смяташе, че „гражданите“ ще се пробват да доведат на Етихад Радамел Фалкао от Атлетико Мадрид, но към този момент е много по-вероятно колумбиецът да подпише с Челси. Затова и Манчини е насочил вниманието си към уругваеца, който към момента оглавява голмайсторската листа на Висшата лига в компанията на Робин ван Перси – и двамата с по 8 попадения.

Италианецът обаче е бил предупреден от собствениците на Сити, че за да разполага с пари за нови играчи, ще трябва да се раздели с някои от сегашните. Това най-вероятно означава, времето на скандалния Марио Балотели вече е изтекло и с евентуалната му продажба „небесно сините“ ще събрат пари, за да се борят за подписа на Суарес.

По-рано пък мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс разкри, че основният му нападател е имал възможности да си тръгне през лятото. „Да, имаше такава вероятност. Може би за самия него нямаше по-добро време да си тръгне, като се има предвид, че идва нов наставник. Той щеше да има оправдание, но двамата си поговорихме надълго и нашироко, а той обеща, че ще остане. Луис ни даде шанс да видим как ще се получат нещата. Сега пред нас като клуб остава задачата да привлечем играчи, които могат да му помогнат и да ни поведат напред“, каза тогава Роджърс.